28.9.2009 Maanantai

  Nuuska kävi ajamassa C1E-inssin ja läpihän se meni  Nyt saadaan molemmat vetää koppia kuorma-autolla.

  Kitin kanssa käytiin vähän ratsastamassa, Kiti Venlalla ja minä Lindalla, joka tuntui oikein kivalta tänään.

 

  Meidän pihassa on tässä viime päivinä käynyt mustarastaita ruokailemassa meidän marjapensaissa.  Hitsi, että ne ovat kivan näköisiä lintuja.  Myös talitintit ovat ahkeria marjapuskissa vierailijoita ja närhikin kävi tänään.

 

29.9.2009 Tiistai

  Töiden jälkeen lähdin Lindan kanssa Suonenjoelle, kasvattajat S ja V halusivat nähdä, miltä Linda vaikuttaa.  Jos se olisi ok, on huomenna vuorossa startti Jyväskylässä.  Ja oikein hyvältähän Linda vaikutti.  Valitettavasti itse en pääse mukaan Jyväskylään; pitää tehdä yksi tuotantoonpäivitys illalla, eli TÖITÄ!

  Tällä kertaa onneksi selvisin reissusta ilman ruhjeita   Vasemman käden keskisormi on edelleen turvoksissa eikä taivu kunnolla edellisestä tällistä.

  Illalla oli kamalan kuumeinen ja kipeä olo, joka paikkaa särki ja kolotti.  Ei nyt tarviis kyllä kipeäksi tulla.

 

30.9.2009 Keskiviikko

  Aamulla vasen olkapää oli niin kipeä, etten saanut kättä nostettua.  Taisi sittenkin ottaa eilen itseensä, kun Linda riuhtoi päänsä kanssa, kun pakitimme sitä katokseen lenkin jälkeen.  Kaiken lisäksi aamulla, kun otin Brandyä sisään, jäin jotenkin seisomaan hassusti ulko-oven kynnykselle ja raskas ulko-ovi pamahti suoraan vasemmalle kantapäälle!  Sattui ihan sikana, ko. kantapäässä on jo entuudestaan ”luuliika”, joka on kamalan arka kolhuille

  Seuraavaksi kaadoin kahvikuppini työpöydälle, kaikki paperit, silmälasit, puhelin ym. oli sitten maitokahvissa.

  Aamupäivällä Rissalan pojat esittivät taas lentonäytöstä meidän yläpuolella. Ilmassa oli 3 konetta kerrallaan. Kyllä näytti kamalalta, kun lensivät toisiaan kohti.  Välillä olin jo varma, että kohta osuvat toisiinsa mutta onneksi ei.

  Töiden jälkeen lähdin Kitin kanssa viemään Lindaa Kasvattajien S ja V luokse, josta lähtivät sitten ravireissuun Jyväkylään.  Mitja-poni oli Lindalla seurana Rautalammille saakka, jonne se sitten jäi odottamaan kotimatkaa.

  Mitja olikin saanut lellittelyä ”koko rahan edestä”, kasvattaja-S:n N-poika oli sitä hoivannut ja vähän ratsastellutkin.  Illalla, kun oli tullut pimeää, oli Mitja hirnunut tarhassa ja N-pojalle oli tullut vähän paha mieli, kun ajatteli, että Mitja pelkää pimeää. Mummo oli kyllä lohdutellut, että onhan siellä pihavalot, ettei Mitja ihan pimeässä joudu olemaan.

  Raveissa Lindan osalta meni hyvin ja huonosti.  Startissa se tuli 4:ksi ja tienasi 80 e, mutta oli taas ihan jumissa vasemmalta puolelta, etenkin lavasta ja startin jälkeen se oli ep

  Alkuillasta satoi vettä ja myöhemmin pakasti.  Minulla oli kasvattaja-S:n auto lainassa, koska he lähtivät reissuun Subukalla ja meidän kopilla.  Kyllä vähän pelotti, kun lähdimme Kitin kanssa hakemaan Lindaa ja Mitjaa kotiin.  Onneksi ei kuitenkaan ollut liukasta.

  Nukkumaan pääsin klo 01 paikkeilla.

Subukka on ollut minulla lähes 2 vuotta ja nyt ekan kerran tankkasin sen tankin täyteen, tässä kuva todisteena tästä historiallisesta tapahtumasta.

 

1.10.2009 Torstai

  Aamulla oli pakkasta -2,5 astetta.  Talvi on valitettavasti tulossa

Olkapää on edelleen todella kipeä, kättä ei vieläkään pysty nostamaan, saati, että sillä nostaisi jotain.  Ja huomasin ison mustelman oikean käden kämmenselässä.  Mistähän sekin siihen on tullut?

  Aamukahvia ja – tupakkia nautiskellessa kuistilla kuuntelin, kun molemmat tallissa olevat hevoset, Capu ja Linda, yskivät   Ja käytävän lattialla oli nyrkin kokoinen limaklöntti, kun menin talliin.  Ei ole aavistustakaan, kumman sisuksista tuollainen räkä on lähtöisin, mutta paljon sitä oli, YÄK!

  Ulos viedessä Capu oli taas paljon ”köpömpi” kuin eilen… Onkohan noilla hevosilla joku fkn virus, joka jyllää??

  Iltapäivällä siivosin kuljetuskoppia, kopin takapuomit oli käännettynä sivuun ja minä sitten kävelin suoraan otsa edellä toista päin.  Ei onneksi tullut kuin pieni kuhmu.

  Vävy-M aloitti tällä viikolla uuden harrastuksen, kuntonyrkkeilyn. Tänään treeneissä olivat tehneet kuntopiiriä.  Yhdessä tehtävässä piti parin kanssa istua lattialla jalat vastakkain ja tehdä vatsalihasliikkeitä ja ylös noustessa heittää pallo kaverille. Treenisalin lattia on sellaista ”nypyliäistä”, extrahyvin pitävää materiaalia ja jossain vaiheessa, kun vävy-M  oli tehnyt liikettä, oli häneltä lähtenyt housut jalasta!  Siis housut oli jäänyt kiinni lattiaan, kun M oli liikkunut!!! Aika noloa, mutta onneksi vävy-M:llä oli vaaleanpunaiset boxerit jalassa

 

2.10.2009 Perjantai

  Iltapäivällä kävin viemässä Kitin kaupunkiin, kun lähti Vävy-M:lle ja hänen veljelleen ja serkulleen kuskiksi.  Samalla kävin ostamassa hevosille valkosipulia flunssan hoitoon.

  Miki tuli viettämään viikonloppua maalla, Miniä-M ei tullut mukaan, ei ehkä enää uskaltanut, kun vauvahan voi syntyä milloin vaan, on jo reilun viikon yli lasketun ajan.

 

3.10.2009 Lauantai

  Aamulla heittelin hevosien tarhojen heinäverkkoihin heinähangolla heiniä, kun selässä rusahti ja molemmat kyljet tissien alapuolelta napaan saakka, myös selän puolelta jämähti aivan jumiin.  Oli kuin joku olisi viiltänyt monella puukolla molempia kylkiä, selkää ja vatsaa…Hyvä, että sen jälkeen pystyin edes kunnolla kävelemään tai hengittämään, saati heiniä heittelemään.  Ja kaiken kruunasi se, että maha meni jostain ihan sekaisin ja juoksin vessassa vähän väliä ja pyyhkiminen oli yhtä tuskaa, kun kylkiin, selkään ja vatsaan sattui niin valtavasti.

  Tänään tuli tieto, että sunnuntain koulukisat on peruttu, joten tytöt ovat ihan turhaan harjoitelleet kouluohjelmia.  Tai ei nyt ihan turhaan kuitenkaan, oppiihan siinä ratsastamaan tarkasti, ei ns. sinnepäin.

  Illalla, ennen nukkumaaan menoa otin viimeisen sirdaludin ja sain jotenkuten nukuttua.

 

4.10.2009 Sunnuntai

  Aamulla oli yhtä tuskaa nousta ylös, niin kamalasti sattui kroppaan.  Ei muuta kuin kipulääkettä huiviin ja mobilaattia selkään, vatsaan ja kylkiin ja liikkeelle.

  Aamulla oli aika kova tuuli ja vettä ja räntää satoi välillä vaakatasossa, joten piti laittaa sadeloimet heppasten niskaan. Olipa hyvä, että kisat peruttiin, eipä tällaisessa myrskyssä olisi voinutkaan ratsastaa.

  Mielekästä oli laittaa Capulle loimea, kun se oli ihan tappomeiningillä mukana!  Se oikeasti yritti satuttaa potkimalla, litistämällä ja puremalla… Ja minä yritin kipeän ruhoni kanssa väistellä.  Onnistuihan se lopulta ja sain loimet koko porukalle päälle vaikka välillä luulin, että ei tule mitään, kropan lisäksi kun kipeänä on edelleen olkapää…

  Ajankuluksi ja kipulääkkeiden voimalla siivosin sitten ulkoeteisen imurilla ja höyrypesurilla ja laitoin sinne puhtaan maton ja patterin.  Ja sitten pesin myös pesuhuoneen ja saunan höyrypesurilla. Puhdasta tuli   Ja samalla sitten pesin vähän satulahuopia, Mitjan ötökkäloimia, päitsiä jne.

 

Joskus tekisi mieli lahdata koko hevosporukka tai polkea ne suohon!

  Sateen loputtua iltapäivällä, otin Hevosilta loimia pois. Kun olin saanut Venlalta loimen yhtä loimivyötä vaille auki, se päättikin lähteä menemään ja minä roikuin loimen liepeessä ja loimi kuoriutui Venlan päältä ja jäi roikkumaan sen yhden loimivyön varassa Venlan perään kuin joku laahus.  Hitsi, että kiljuin sille ja lopulta sain sen kiinni ja loimen riisuttua.  Kun loimi oli pois päältä, alkoi armoton hännän hinkutus kaikkeen mahdolliseen, johon sitä pystyi hinkuttamaan.  Sitten juoksin Lempi-rasvapurkin kanssa sen perässä ja yritin rasvata häntää, että kutina loppuisi.  Ja sitten alkoi Mitja hinkkaamaan itseään ja seuraavaksi rasvasin sitten sitä.

  Kiti sai riisuttua Capun ihan ilman showta ja piti sitten kiinni Lindaa, että minä riisuin sen loimen. Lindahan ei tietysti olisi millään voinut sitä kahta sekuntia seistä paikallaan, mitä loimen riisuminen vie ja se pyöri Kitin ympärillä ja minä sen perässä irrottelemassa loimea, jonka Linda oli saanut, vaikka kaikki vyöt ja remmit olivat kiinni, käännettyä toiselle kyljelle roikkumaan…Huoh, kun yksinkertaisista asioista voi tulla joskus vaikeita…