21.9.2009 Maanantai

  Töiden jälkeen värjäsin uudelleen Kitin hiukset ja nyt niistä tulikin paremmat.  Värjäsin samalla tupsun omaa otsatukkaa ruskeaksi

  Sitten muutama tunti taas pihan trimmeröintiä ja vielä kiipesin Bonessan selkäänkin.  Ensi viikonlopun kisoja varten pitää Nuuskan ja Vävy-M:n treenata hyppäämistä, joten Kiti verkkasi Capun ja minä Bonessan ja sen jälkeen miehet kiipesivät ratsujensa selkään

  Yllättävän hyvin se meni, Nuuskan ja B:n yhteistyö sujui tosi hienosti ja nostan todella hattua Vävy-M:lle, että pärjää Capun kanssa, vaikka MEINASIkin tippua kerran, kun Capu sai pukki-ryntäys-käännös-äkkipysäys-kohtauksiaan.

  Lopuksi minä ja Kiti vielä kiipesimme ratsujemme selkään ja MINÄKIN hyppäsin kentällä olevat pienet ristikot ratana muutaman kerran

 

22.9.2009 Tiistai

  Iltapäivällä/Illalla meillä olikin ruuhkaa.  Ensin tuli Kiti, jonka kanssa siivosin tallin, sitten tulivat ratsastajatytöt A ja R, kohta ajoi pihaan ystäväni S, joka kaipasi juttuseuraa, seuraavana vuorossa oli rouvaratsastajat S ja S. Nuuskakin kurvasi pihaan jossain vaiheessa ja Vävy-M.

  Kiti kilttinä tyttönä hyppyytti tyttöjä Bonessalla ja Mitjalla ja sitten Nuuskaa Bonessalla.  Sitten olivat vuorossa rouvat, joista toinen hyppäsi joitain hyppyjä Venlalla.  Ja lopuksi vielä Vävy-M hyppäsi Capulla, kunhan Kiti oli ensin verkannut sen.

 

23.9.2009  Keskiviikko

  Töiden jälkeen Kitin, Lindan ja Capun kanssa lähdimme ratsuttaja-L:n luokse.  Kiti ja ratsuttaja-L hyppäsivät maneesilla.  Linda meni ihan ok, Terhin valkussa se oli kyllä parempi.  Capu oli taas oma itsensä, kaikki mahdolliset temput piti esittää, kun maneesissa oli NIIN pelottavaa.  Muutama viimeinen hyppy oli vasta ihan ok.  Ja Kitiä harmitti.

  Linda ilmoitettiin seuraavaan starttiin.

 

24.9.2009 Torstai

  Toimistopäivä. Töiden jälkeen ostin ekan kerran elämässäni hevosenkiillotusainetta.  Pitäähän sitä kaunistautua sunnuntain kisoja varten

  Illalla kävin vielä Kitin kanssa ratsastamassa, tällä kertaa Venlalla.  Myös rouvaratsastaja-S (toinen heistä), oli mukana Lindalla.

  Venla oli ihan ok, hieman jäykkä oikeaan ja hieman raskas edestä, mutta siihen katsoen, kuinka vähän olen sitä itse ehtinyt RAVIkiireiden takia ratsastamaan, se oli kyllä ihan hyvä.

 

25.9.2009 Perjantai

  Tänään olikin sellainen päivä, ettei olisi pitänyt ollenkaan herätä.  Aamulla läppärin käynnistyminen kesti 15 MIN!!! Ihan uskomatonta . 

Töiden jälkeen lähdimme Kitin ja Lindan sekä Capun kanssa hiitille Suonenjoelle. Tämä oli toinen reissu niin, että Lindalla oli tulpat ja huput korvissa ja se ei ollut hionnut matkalla juuri ollenkaan. Vähän ennen Suonenjokea auto alkoi aina välillä nykiä, ihan kuin bensan seassa olisi ollut vettä…

  Radalle päästiin kunnialla ja sitten vaan hevosille vehkeet niskaan ja radalle. Tänään oli hiittikaverina Joveriina.

  Kerroksen jälkeen kasvattaja-S huomasi, että Lindan takajalkojen suojat unohtui laittaa!  Ei muuta kuin takaisin katokselle, Capu ja Joveriina jäi radalle.  Kasvattaja-S pysäytti Lindan katokselle, minä tartuin kaksin käsin ohjista, S hyppäsi pois kyydistä ja aloimme peruuttaa Lindaa katokseen.  Lindapa olikin sitä mieltä, ettei hän mihinkään katokseen mene, kun muut jäi radalle ja sehän lähti ryntäämään eteenpäin. Se astui vasemman kenkäni (ja sukkani) päälle (ei onneksi jalan päälle), joten olin jumissa Lindan kavion alla ja molemmin käsin ohjissa kiinni.  Jonkun verranhan minäkin venyn, kun tuolla tavalla venytetään, mutta rajansa kaikella, joten kädet irtosivat ohjista, kaaduin Lindan jalkoihin ja Linda, onneksi ja S:n ohjastuksen ansiosta, ryntäsi ylitseni osumatta minuun.  Perässä tuli vielä kärryt, joita ehdin vähän kädellä nostaa ylöspäin, eikä nekään osunut.

  Kasvattaja-S juoksi hetken Lindan perässä, ennekuin pääsi kyytiin ja sitten sai sen pysähtymään.  Rytäkässä minulta lensi, kenkä ja sukka, lippis sekä puhelin pitkin maita.

  Hmm… Ensimmäinen ajatus oli taas, ettei vaan kukaan nähnyt ja toinen ajatus oli, että taas olisi pitänyt jonkun olla videokameran kanssa kuvaamassa hauskoihin kotivideoihin

  Saas nähdä, selviänkö tästä seikkailustani ravien ihmeelliseen maalimaan ehjänä ja hengissä…

  Loppu hiitti meni ilman tapaturmia, valitettavasti Linda ei ollut kunnossa, se oli ep, vaikutti, että varoo vasenta etujalkaa   Joten, hiitti jäi vähän lyhyeksi.

  Capu laukkaili Kitin kanssa suokkien mukana, ajatella, lämppäri ei pysy suokkien mukana ravilla =)  Kitikin sai hyvää liikuntaa, kun istui kevyessä istunnassa pitkän matkaa.

  Hiitin jälkeen Kasvattaja-S hieroi Lindaa ja totesi, että vasen puoli, edestä taakse, on aikalailla jumissa.  Onneksi sai aika hyvin laukeamaan jännitykset, etenkin takaa.

  Kotimatkalla nappasimme Nuuskan kyytiin Iisvedeltä (hän olikin seissyt jo puoli tuntia tienvarressa meitä odottamassa, eikä yllättäen ollut kamalan hyvällä tuulella) ja nykyttelimme kotiin.

 

26.9.2009 Launatai

  Aamulla, kun vein hevosia ulos, totesin, että Capu ontuu todella pahasti vasenta takajalkaa.  Se ei oikeasta varannut vtj:lle ollenkaan painoa, vaan laittoi maahan vain kavion kärjen   Myöhemmin, kun Kiti tuli, kävimme jalat läpi, eikä niistä löytynyt mitään järkevää syytä, miksi Capu ontui niin voimakkaasti.

  Liikutin Lindan rauhallisesti, (Kiti ratsasti Venlan ja tykkäsi tosi paljon), jonka jälkeen hieroin sen.  Kun hieroin kaulan ja lavan liittymäkohtaa, alkoi hiota siitä kohtaa ja illalla vielä, kun otin hevosia sisään, oli ko kohta ihan märkä hiestä.  Toivottavasti en rikkonut mitään…. Vaikka on kyllä vaikea uskoa, että meikäläisen voimilla voisin hevosta rikkoa.

  Perjantain rytäkästä ei tullut kuin muutama mustelma ja vasemman käden keskisormi oli turvoksissa ja aika kipeä.

  Päivällä ratsastajatytöt A ja R kävivät ratsastamassa Bonessan ja Mitjan.

  Nuuska kävi koeajamassa Subbarin ja hakemassa siihen uudet virtavehkeet (en tiedä, mitä tarkoittaa tai pitää sisällään) mutta koko matkan Subbari oli toiminut ihan ok, ei minkään laista nykimistä tms.

 

27.9.2009 Sunnutai

  Aamulla auton pakkaus ja kohti Wanhan Koulun Tallia, jossa järjestettiin Taikan estekisat. Alun perin kisoihin piti lähteä Bonessan (A:n kanssa 40 cm ja 60 cm, sekä Nuuskan kanssa miesten 40 cm luokka), Lindan (60 cm ja 80 cm ratsuttaja-L:n kanssa) ja Capun (miesten 40 cm luokka vävy-M:n kanssa, 60 cm ja 80 cm Kitin kanssa), mutta joukko kutistui kolmesta yhteen =(  Kyllä oikeasti harmitti.

  Matkanvarrelta otimme kyytiin ratsuttaja-L:n ja Murteri-ruunan. Kisat menivät ihan ok, etenkin A:n ja Bonessan osalta: Nuuskan ja Bonessan 40 cm, 8 vp (pysähtyi esteen edessä ja 1 pudotus), A ja Bonessan 40 cm, 0 vp ja 60 cm, 1. vaiheessa 4 vp, kielsi yhden kerran.  Eli 1 ruusuke tuli, hyvä A ja Bonessa-Mamma!!!

  Koko matkan, mennen ja tullen, Subbari toimi ihan hienosti.  Mikähän sitä oikein perjantaina nykytytti?

    Alkuillasta hevoshieroja MV kävi hieromassa Lindan.  Hänen mielestään Linda ei ollut oikeastaan kamalan jumissa vasemmalta(kaan), vain hieman jäykempi, mitä oikealta.  Hyvä niin.  Samalla MV kopeloi myös Capun läpi, mutta ei löytänyt jaloista mitään ihmeellistä, kuten emme mekään.

  Illalla oli ihan pakko syödä iso levy maraboun maitosuklaata

Tässä vielä linkit Kitin ottamiin videoihin kisoista:www.youtube.com/watch

Annu ja Bonessa, 60 cm (valitettavasti loppuu kesken, kun kamerasta loppui tila):

Nuuska ja Bonessa, 40 cm:www.youtube.com/watch

Martsa ja Maaru, 40 cm:www.youtube.com/watch