Kävin kaatamassa meille joulukuusen ratsastuskentän laidasta. Kuusi varjosti kentän valoja ja syksyllä jo päätin sen siitä joulukuuseksi kaataa. Meille ei voi kuusta sisälle ottaa yksinkertaisesti siksi, ettei se mahtuisi mihinkään järkevästi, esim. johonkin nurkkaan ja eikä keskemmälle voisi sitä edes ajatella sijoittaa, koska eihän se kauan pystyssä pysyisi koirien takia.

Kepa ja Loli leikkii

Kuusi siis sijoitettiin tuvan ikkunan eteen kukkapenkkiin  Kitin kanssa ”koristelimme” kuusen alimpia oksia lukuun ottamatta, ne saa Pekko koristella. Kyllä tuli kuusesta hieno! Kitille sanoin, että olisimme voineet osallistua sillä Hämeenlinnan kaupungin järjestämään jouluusi-kisaan, joka oli tarkoitettu 3-6 vuotiaille! Eikä varmaan olisi tullut voittoa, ehkä joku lohdutuspalkinto olisi voitu saada

Upea kuusi!

Kiti koristeli ulko-oven

Seuraavana päivänä, kun satoi vettä, kuusi näytti vieläkin surkeammalta, ihanat ”pörröiset” koristenauhat roikkuivat kuusen oksilla kuin kastuneet ja vettyneet mopinhapsut

Jouluaatoksi on kuitenkin luvassa toivottavasti mukavaa yhdessä oloa lasten, Nuuskan ja Ihanaisen Pekon kanssa, myös joulupukki on tulossa käymään meillä, pitkästä aikaa  Toivotaan nyt, että Mikikin pääsee rekkarallista ajallaan ja joulun viettoon.

Harmillista on, että joulu osuu juuri viikonloppuun, nyt olisin kyllä kaivannut ylimääräistä vapaata, on ollut sen verran rankka syksy ja pinna alkaa olla niin tiukalla, että eipä hirveästi tarvitsisi ”härnätä”, että tulisi totaalinen räjähdys ja romahdus

Tallaisia tulee tehtyä iltaisin tv:tä katsellessa. Nämä on joululahjoiksi tilatut sukat ja lapaset, 2 vuotiaan kokoa.

Olen tässä miettinyt useaan kertaan, että taidan olla sellainen murphyn lain maan päällinen ilmentymä… Kaikki, mikä nyt voi mennä pieleen, menee…. Tämän on varmaan jo kaikki, jotka esim. blogiani ovat lukeneet, myös huomanneet.

Äitini, 72 v. Pituus n. 140 cm ja painoa 36 kg (jos sitäkään), jolla on sairauksia, kuten sydämessä jotain (en ihan tarkkaan tiedä, mitä),diabetes ja keuhkojen ahtauma, joutui sairaalaan sunnuntaina keuhkokuumeen takia. Voitte uskoa, että noin kuivassa kunnossa olevalle ihmiselle, jolla on jo vakavia sairauksia, keuhkokuume on tosi vakava tauti. Kaiken lisäksi äidillä on säärihaavoja, jotka eivät meinaa diabeteksen takia millään parantua. Toivotaan, että äiti toipuu kuitenkin! Tosin puhelimessa äitini sanoi olevansa ”tosi väsynyt”, se ei lupaa hyvää.

Ja väkisin tulee mieleen erään ystäväni äiti, joka joutui säärihaavan takia sairaalaan hoitoon (diabetes) ja hän jäi sille tielle… Ihan pelottaa äidin puolesta

Kaiken kruunasi äidin idiootti miesystävä M. joka ei edes voinut ilmoittaa, että äiti on joutunut sairaalaan. Hän valehteli siskolleni maanantaina, kun siskoni yritti tavoittaa äitiä puhelimella, että äiti on lepäämässä, eikä hän viitsi herättää äitiä! Siis voitteko uskoa?  Koko päivän siskoni yritti tavoittaa äitiä puhelimella ja lopulta ajoi äidin luo soittamaan ovikelloa (siskoni oli Etelä-Suomessa hoitamassa isän kuolinpesään liittyviä asioita). Ei tullut äiti avaamaan ovea, ei… Ei, kun oli sairaalassa! Mutta tämä yksi iso kusipää ei voinut sitä siskolleni kertoa! Lopulta minä sain äidin kiinni kännykkänumerosta, oli saanut ottaa puhelimen mukaan osastolle, hän oli ollut sairaalassa jo yli vuorokauden.

Miten KUKAAN voi olla noin tyhmä, epäsosiaalinen, kylmä ja ”epäempaattinen” kuin tuo äidin miesystävä M?  Eikö kaikille normaalilla järjellä varustetuille ihmisille tulisi mieleen, että tällaisista tilanteista ilmoitetaan läheisille????

Siskoni soitti idiootti-M:lle ymmärrettävästi ihan raivona ja tämä M. syytti siskoani epäasialliseksi ja vaikeaksi ihmiseksi, joka kanssa ei voi keskustella kuin normaalien ihmisten kanssa ym. muuta paskaa!! Minä yritin soittaa myös M:lle mutta siinä vaiheessa oli jo ”keskustellut” siskoni kanssa ja laittanut puhelimen pois päältä!

Keskiviikkona lähdin junalla kohti Hyvinkäätä. Olimme sopineet lakimiehen kanssa tapaamisen klo 16:00. Tunnetusti junassa puhelin toimii hyvin satunnaisesti ja tämä lakimies (nainen) olikin yrittänyt tavoittaa minua vaan ei ollut saanut kiinni. Tavoitti sitten siskoni ja ilmoitti, että hän on sairas, tapaaminen pitää perua! WTF???? Minä olen tulossa n. 400 km:n päästä vain sitä varten, että meillä oli sovittu tapaaminen. No, tapaaminen olisi kyllä järjestynyt johonkin Hakaniemen konttorille! WTF edelleenkin???

Tässä vaiheessa minulla meni kuppi aivan totaalisesti nurin ja ”vedin keilapallon persiiseen”, kuten mikillä on tapana sanoa ja soitin lakifirmaan. Sanoin, ettei tämä kyllä nyt vetele! Ilmoitin, että jos tapaaminen lakimiehen kanssa ei onnistu Hyvinkäällä sovittuun aikaan, voivat saman tien laittaa kaikki asiaan liittyvät paperit +  laskun tulemaan, vaihdamme firmaa.  Noooo, kohta jo soittivat, että tapaaminen on ok, sovitussa paikassa, sovittuun aikaan.

Paikalle saapui firman kokenein lakimies-nainen (asiasta ilmoittanut henkilö sanoi ko. ihmisen olevan kokenein) ja voi miten paljon asiat selkiytyivät tämän tapaamisen aikana! Nyt mekin tiedämme, miten meidän pitää toimia ja miten asia tästä etenee. IIISO kivi putosi sydämeltäni, kuten varmasti myös siskoni sydämeltä.

Tapaus vuokralainen siellä isän talossa; Hänelle on nyt saatu annettua 3 varoitusta järjestyssääntöjen rikkomisesta. Toivon mukaan saamme vuokrasopimuksen purku-hakemuksen käräjäoikeuteen aika nopeasti. Kun vuokralainen on siitä talosta ulkona, IIISSSSOOOOO kivi putoaa myös silloin sydämiltämme.

Torstaina tulin siskoni kyydillä kotiin ja tein hyvin pikaisen ja pintapuolisen joulusiivouksen, laitoin puhtaat matot lattioille ja sittenpä saapuivatkin Marjo-miniä ja Pekko-rakas joulun viettoon.

Työasiatkin alkavat olla selvät, eli tiedän, missä porukassa hommia teen ensi vuoden alusta ja kuka on esimieheni. Sovitut hommat tietysti hoidetaan ja ihan uuttakin on tulossa aika paljon. Nyt sitä taas katsotaan, mihin rahkeet riittää, on sen verran haastavaa kuviota meikäläisen päänmenoksi suunnittelilla. Yrittänyttä ei laiteta vai miten se meni… Ja onhan nuo tavalliset pulliaiset, jotka ovat päässeet eduskuntaan, päässeet/joutuneet ministereiksikin ja ne hommat ovat taatusti haastavampia kuin mitä minulla tulee olemaan 

Ja nyt on aika toivottaa kaikille HYVÄÄ JA ILOISTA JOULUA ja ennen kaikkea  PAREMPAA VUOTTA 2012!

 

Kepa 17.12.2011