Sunnuntai 1.8.2009

Kengittäjä A ja hänen avovaimonsa S menivät naimisiin Syvänniemen kirkossa.  Kävimme (mieheni) Nuuskan kanssa kirkossa katsomassa tilaisuuden.  Morsian oli todella kaunis ja sulhanen komea frakissaanNauru

Maanantai 3.8.2009

Heti sairasloman jälkeen ekana työpäivänä piti mennä toimistolle, koska kaikki salasanat ym. olivat vanhentuneet.  Ja olihan se kiva käydä moikkaamassa työkavereita.

Kun tuli aika lähteä töistä, tajusin, että minullahan ei ole Subbarin avaimia taskussa Yllättynyt.  Parkkihallissa kurkistelin autoon ja siellähän ne avaimet roikkuivat virtalukossa ja ovet oli lukossa.  Onneksi takakontin ovet olivat auki.

Kävin pihalta katkaisemassa jostain risukosta oksan, jonka pujotin takatilan verkon läpi ja yritin nostaa takaoven lukkovipua ylös.  Eihän siitä mitään tullut, keppi vaan vääntyi mutkalle eikä nuppi hievahtanutkaan.

Jahas, sitten etsimään järeämpää työkalua.  Parkkihallin ”eteisestä” löysin luudan.  Siinä olisi ainakin riittävän järeä varsi, mutta saisinko pujoteltua sen jotenkin verkon läpi ja vielä ”operoimaan” sillä, kun toisessa päässä vartta oli iso luuta?  Juu, onnistuihan se ja varren päällä yletyin etuoven lukkonappulaan, jota sain painettua niin, että ovet aukesivat.

Saattoi siinä ohi ajavat autoilijat miettiä, mitä tuo eukko oikein luudan kanssa takakontissa hosuu Tukittu

Lauantai 8.8.2009

Ystävämme N ja T vihittiin avioliittoon Kuopion tuomiokirjossa ja häävastaanotto oli Valoharjussa.  N:n puku oli aivan ihana ja N:n ”näköinen” ja T:lla taisi olla päällä saketti(?).  Morsiuspari oli näissäkin häissä todella kaunis.

Häävastaanotolla oli kivaa ohjelmaa, aivan ihanaa ruokaa ja mukava tunnelma. Kiti (tyttäreni) oli siellä hommissa ystäviensä L:n ja N:n kanssa.

Kitin kanssa kävimme myös hoitamassa morsiusparin hevoset ja koiran illalla, ettei morsiamen tarvinnut niihin puuhiin omana hääpäivänään lähteä =)  Kotona olin klo 00.30 maissa ja Nuuska tuli kotiin vasta klo 3:30 paikkeilla.

Kiti ja Nuuska olivat illan päätteeksi vieneet hääparin kotiin ja sillä reissulla Kiti sai ajettua Impalan ojaan Päättämätön Näitähän sattuu, onneksi ei autoon eikä etenkään ihmisiin tullut vammoja.

Sunnuntai 9.8.2009

Aamulla ratsuttaja L kävi hakemassa Lindan sen ensimmäisiin estekisoihin Keiteleelle.  Kisoissa ei kamalasti menestystä tullut, hyväksytty suoritus, Linda vaan ei meinannut malttaa hypätä, kun esteet olivat liian matalia (60 cm).

Kummityttöni K pääsi ripille.  Kirkossa 1,5 tunnin istuminen ei ole minun juttu ja karkasinkin sieltä pihalle siinä vaiheessa, kun porukka pääsi ehtoolliselle.

Juhlissa K:n kotona olivat tietysti tarjolla kakkukahvit, nam!  Lahjaksi annoin lapsukaiselle kultaisen rippiristin ja ketjun siihen.

Kun tulin kotiin kummitytön rippijuhlista, tuli Linda kotiin kisoista.  Ja sitten lähdimmekin koko perheen kanssa siskoni H-pojan rippijuhliin.  Kirkkoon emme menneet, en tosin olisi sinne ehtinytkään, mutta juhliin sitten menimme…syömään kakkua!

Näissä juhlissa olikin monta ihanaa ihmistä vieraana, joita en ole nähnyt vuosiin ja viihdyin todella hyvin.

Kun näistä juhlista lähdimme, ajoimme Nuuskan kanssa suoraan seuraaviin rippijuhliin: Nuuskan kummipojan isoveljet pääsivät myös ripille.  Ja taas syötiin kakkua!

Tämä viikonloppu olikin minun onnen päivä, täytekakkua ja muuta herkkua niin paljoin kun maha vetää!  Ja kyllä minä söinkin Silmänisku

10.8.2009  Maanantai

Vihdoin on pelto siinä kunnossa, että hevoset voi laittaa vihreälle.  Meidän ihan kaikki sähkölanka meni tuon lähimmän lohkon aitaamiseen, nyt vasta tajusin, miten valtavasti peltoa onkaan.

14.8.2009 Perjantai

Työpäivän jälkeen lähdimme Lindan kanssa hiitille Suonenjoelle.  Hiitti onnistui hyvin, mutta kasvattaja S. joka Lindaa ajoi, sanoi, että ”ei vihreää Lindalle”, koska oli ”pehmeän tuntuinen”.  Eli laitumella on nyt sitten vain Capu ja Bonessa.

Hiitin jälkeen S. käski minut kärrin aisalle istumaan!  Kamalaa, miten pelottavaa se oli, varsinkin, kun Linda ravasi pätkän.  Miten ikinä hevosta VOI hallita kärrystä käsin Yllättynyt

15.8.2009 Lauantai

Ratsastin Venlalla kentällä 1,5 h.  Venla oli NIIN hyvän tuntuinen ja rento, etten muista, milloin se olisi ollut noin kiva.  Tehtiin paljon laukkahommiakin, pidätteet meni läpi ja oli muutenkin pehmeän ja herkän tuntuinen.

Tuli mieleen, että voisiko tuo satulan vaihto vaikuttaa Venlaan näin paljon?  Ainakin minä tykkään ratsastajana satulasta tosi paljon.

Niin, tuo uusi satula; ostin Wintecin ilmapaneli Isabelin Englannista.  Se tuli sieltä ostettuna selvästi halvemmaksi kuin jos olisin ostanut sen Suomesta.  Lisäksi ostin satulahuopia, ratsastushousuja ym. pientä, koska hinnat ovat siellä todellakin halvat.  Jos kiinnostaa, kannattaa käydä katsomaassa ainakin osoitteissa http://www.equestrianclearance.com http://www.robinsons-uk.com ja http://www.equestrian-country.co.uk

Lopun päivää kaivelinkin sitten kuoppia uuden talvitarhan tolppia varten.  Kyllä on muuten kiviä, löi lapion mihin vaan, aina on kiviä vastassa.

Siskoni oli ”hoitamassa” yhtä meille hyvin läheistä ihmistä, joka sairastaa Alzheimerin tautia.  Kun juttelin siskoni kanssa puhelimessa illalla, tulvi mieleeni kaikki mukavat asiat kyseisestä henkilöstä, kuinka ihana ja sydämellinen hän oli.  Ja siinä tolppien paikkoja kaivaessani itkeä nihrustin muistoille, niin paha mieli minulle tuli.

Luoja minua armahtakoon tuollaiselta taudilta!

16.8.2009 Sunnuntai

Mika-vävy kaiveli kuoppia tolpille, minä liimasin Capun koppiin mattoa lattiaan ja Kiti tenttasi minulta C1E-kortin kirjallisia varten, jotka ovat maanantaina.  Ja vettä satoi kaatamalla.