Hävettää Päättämätön, kuinka vähän olen tänä aikana ehtinyt ja jaksanut koirien kanssa lenkkeillä, mutta onneksi N on tässä asiassa kunnostautunut ja lenkkeillyt monena iltana, eivät ole koirat ihan lenkkejä jääneet.
  Olen jo aikaisemmin pongannut pihapiiristämme viirupöllön, tällä viikolla pongasin myös huuhkajan!  Ihan vain vilahdukselta olen pöllöjä nähnyt, mutta niiden huhuilu on ihan omanlaisensa ja sen perusteella ne tunnistin.  Kiitos N lintukirjasta!
  Meidän pihassa vakiovieraana näyttää käyvän iso, harmaan-ruskea rusakko.  Hassua, että se tulee pihalle, vaikka ulkovalot on päällä, hevoset on ulkona ja muutenkin liikettä kuitenkin pihassa on, kissat kulkee ja koiratkin vähän väliä.  Ettei vaan olisi vähän hullunrohkea…

8.3.2009 sunnuntai
  Ratsuttaja L. kävi pitämässä estetunnin K:lle ja Capulle sekä kengittäjä A:lle ja hänen suokki-ruunalleen.  Turistina mukana tuli myös kengittäjä A:n avovaimo S. hevosensa vanha-herra S:n kanssa.  Siinä vasta on hieno pv, 24 vuotias, niin viisaat silmät ja harmaantunut turpa…Upea ilmestys.
  Venla sai tarhassa ihan mahdottomia hepuleita, kun vieraita hevosia tuli pihaan; se veti kuin hullu ympäri tarhaa ja heitteli pukkeja.
  K ja Capu ovat tainneet viimeksi olla ohjatulla tunnilla viime kesänä, joten huomautettavaa oli monessa asiassa, kuten voi kuvitella.  Hyvinhän se kuitenkin meni.  Tosin tunnin jälkeen K. oli ihan raivona itselleen ”EN OSAA RATSASTAA!” –kommentein…Huuto
  Tunti sujui kivasti ja luulen, että kengittäjä A:kin sai siitä itselleen jotain, koska tunnin jälkeen sovimme seuraavat tunnit ensi sunnuntaille.  Minäkin olen sitten mukana Lindan kanssa, en tosin estetunnilla vaan sileällä.
  Sain yhden suloisen kuvan siskoltani hänen nuorista koiristaan.


komondor-narttu Pumpuli ja puli-narttu Vanu

9.3.2009 maanantai
  Aivan mieletön migreeni! Itku  Siis ihan hullua, miten ihmisen päätä VOI särkeä niin kamalasti.  Aamupäivällä lääkitsin, mutta ei vaan ottanut asettuakseen ja otinkin sitten iltapäivällä vapaata pari tuntia ja menin kylmäpussukoiden kanssa makaamaan.  Lopuksi särky vähän asettui muttei kyllä kokonaan helpottanut.
  Serkkuni E:n ja hänen vaimonsa H:n suokki-tammavarsa oli ollut viikonloppuna tamma- ja varsanäyttelyssä ja voittanut siellä kaiken, mitä voittaa voi!  Heille hyvin paljon onnea! Nauru 

Finita; luokkansa (1v.) voittaja, Yleisöäänestyksen "symppis varsa" voittaja, BIS sekä onnelliset omistajat!

10.3.2009 tiistai
  Sain kuulla, että ”pääsen” tuuraamaan työkaverini A:ta Espooseen asiakastilaisuuteen.  Kylläpäs viskasivat minut isoihin saappaisiin, varsinkin kun mulla on sellainen olo, etten tiedä asiasta läheskään tarpeeksi, että voisin jonkun asiakastilaisuuden vetää…Puistatti Jalka suussa

11.3.2009 keskiviikko
Plääh, piti mennä toimistolle…M-vävyn kyydillä, muisti hakea kyytiin Hymy

12.3.2009 torstai
  Taas toimistopäivä. Työkaverini A. preppasi minua perjantaita varten, ehkä minä siitä kuitenkin selviän kunnialla, tai ainakin hengissä.  Mikähän tuolla toimistolla on, että mun silmät vetistävät ja väsyy siellä ihan kamalasti? 
  Sain muutaman kivan kuvan ystävältäni N:lta hänestä ja hevosestaan Suvista. 

Ystäväni N ja Raisuvi-tamma

13.3.2009 perjantai
  Aamulla klo 4:30 ylös.  Päätä särki taas niin kovasti, että huimasi ja oksetti Huuto.  Eipä kamalasti uskaltanut lääkitä, kun piti klo 6:00 lähteä ajamaan kohti lentokenttää.  Kentällä uskalsin ottaa kunnollisen lääkkeen ja matkan torkuin koneessa ja särky hellitti hivenen.
  Tilaisuus Espoossa menikin ihan kivasti.  Ja sitten klo 16:10 koneella takaisin kotiin. Kotimatkalla päätä taas alkoi särkeä ihan hulluna ja särkikin sitten koko illan.  Yötä vasten taas piti ottaa kunnon lääkitys.
  Poikani M ja miniä M tulivat meille viikonlopun viettoon, pitkästä aikaa.  Oikein oli mukava myös miniä M:a nähdä.  Työ taitaa poikaani M:ä jonkin verran rasittaa, hän nukahti illalla saunan jälkeen sohvalle pyyhe ympärillään Yllättynyt

14.3.2009 lauantai
  Olin koko päivän tosi väsynyt.  Aamutallin jälkeen yritin valvoa muutaman tunnin ja sitten oli pakko mennä päikkäreille, nukuin 2 tuntia.  Illalla kävin ratsastamassa tallityttö-A:n kanssa, minä Lindalla ja A Mitja-ponilla.  Ratsastus ei mennyt ihan putkeen, mikään ei tuntunut onnistuvan, hiki vaan tuli sekä minulle että Lindalle.
  Jossain vaiheessa päivällä siskoni soitteli Tampereen koiranäyttelystä, hänen Pumpuli-narttunsa oli tullut VSP:ksi ja saanut SERT:n hyvin arvostetulta Unkarilaiselta kasvattaja-tuomarilta!  Tosi paljon onnea Siskolleni ja Pumpulille.

15.3.2009 sunnuntai
  Ratsuttaja L:n piti meille tunnit.  Ensin estetunti K:lle ja Capulle sekä kengittäjä A:lle ja hänen ruunalleen.  En valitettavasti ehtinyt juurikaan tuntia seuraamaan, koska olin tallissa laittamassa Lindaa kuntoon.  Taisi estetunti kuitenkin mennä kivasti, ilmeet olivat jo ihan erilaiset kuin viime kerralla.  Erityisesti kengittäjä A:n ratsastusasento oli parantunut edellisestä viikosta huimasti.  Ja pätkittäin Capu liikkui todella hyvin ja rennosti.
  Oma tuntini meni hyvin, olin todella innoissani, vihdoinkin sellainen opettaja, joka KORJAA mun virheitä!  Eihän mulla kaikki tehtävät mennyt putkeen alkuunkaan mutta olin tosi tyytyväinen siihen, että itse sain todella paljon.  Ja onnistuihan tietysti jotkut asiat ihan kohtuullisesti.
  Talliapu-N ratsasti Venlalla ja kengittäjä A:n avokki S pappa-ruunallaan oli myös mukana tunnilla. En kyllä yhtään ehtinyt katsella heidän ratsastustaan, niin paljon oli omassani tekemistä.  Hieno tunti, toivottavasti ensi viikonloppuna saan nauttia taas uudelleen tästä!
  Ratsastuksen jälkeen oli ihanaa käydä suihkussa ja päästä valmiiseen pöytään, N oli tehnyt makaronilaatikkoa ja koko perhe, myös vävy-M oli paikalla, sekä myös ystävämme L.
  Myöhemmin vielä kuulin, että Kassun sisko-tyttö oli Tampereen näyttelyssä tullut PN4:ksi!  Paljon onnea!

16.3.2009 maanantai
  Tänään meinasi sattua tosi hassusti minulle, pappa-Brandylle ja Tiplu-kissalle.  Olin juuri tulossa tallista ulos pikkuoven kautta iltatallia tekemästä, Tiplu ja Brandy olivat myös siinä oven luona, kun kaikki talven lumet rysähtivät katolta alas kerralla!  Kamala jytinä…Mä pakenin tallin ovesta sisään, Tiplu yhteen suuntaan ja Brandy toiseen.  Onneksi kukaan meistä ei jäänyt alle.Tukittu

Lumet rysähti katolta...

17.3.2009 tiistai
  Tänä aamuna näin tämän kevään ensimmäiset joutsenet.  Ihanaa, kevät on oikeasti tulossa!
Ja sain myös aivan ihania uutisia; tyttäreni K SAI TÖITÄ! Nauru  Onnea ihan hirveän kamalasti K:lle!  Näin nämä nuorten asiat vaan järjestyvät…
  En varmaan koskaan väsy katsomaan Kassun ja Fannin leikkimistä keskenään.  Olen aina toivonut, että meidän koirat tulisivat niin hyvin toimeen toistensa kanssa, että voisivat leikkiä yhdessä leluilla tai ilman ja nyt se on toteutunut.
  Tänään N antoi koirille yhden työrukkasen.  Kassu juoksi rukkanen suussa pitkin pihaa, pysähtyi ja laski päätä niin, että Fanni sai rukkasesta kiinni ja sitten nosti päätä ja Fanni roikkui rukkasessa =)  Sitten vetivät rukkasta eri suuntiin ja kun toinen sai sen ”omaksi”, kauhealla vaudilla karkuun ja toinen perään. Aivan mahtavaa ajanvietettä ja jos vaikka olisi pahalla tuulellakin, niin tulee ihan hyvälle tuulelle näitä kanta seuratessa Nauru
  Illalla pudotin rannekelloni kuistin lattian raosta kuistin alle Otsan rypistys Mitenhän sen saisi sieltä pois, en osaa olla ilman kelloa.

Unista; näen todella paljon unia.  Kaikkihan tietysti näkee unia, mutta minä muitankin niitä aika hyvin.  Nyt viime aikoina olen nähnyt useasti unta nuoruuteni kodista Keavalta.  Uni toistuu lähes samanlaisena joka kerta, kun sen nään ja se on tällainen: Katson kotimme ikkunasta, kuudennesta kerroksesta ulos.  Vastapäisessä talossa asui oikeasti nuoruuteni bestis T.  ja ikkunastamme näki heidän parvekkeen ja yhden ikkunan.  Katson siis ulos ikkunasta, bestiksen parvekkeelle.  Hän on parvekkeella ja viittilöi minua tulemaan luokseen.  Minä lähden kotoa, mutta en koskaan pääse hänen luokseen, aina on esteitä, joista en pääse ohi edes kiertämällä, esim. hissi ei tule ja portaat ovat romahtaneet tai ala-aula on niin täynnä lastenrattaita, etten pääse niiden ohi mitenkään tai roska-katoksen kohdalla ulkona on niin suuri roska-auto, etten pääse siitä ohi tms.
  Mistä ihmeestä nämä unet oikein tulee?  Ja tarkoittaako ne oikeasti jotain?  Minä kyllä näen niin ihmeellisiä unia, että niistä saisi aikamoisen novellikokoelman, jos ne vaan kirjoittaisi ylös Päättämätön