…mutta joulu-fiilis on totaalisesti kateissa.

Alkaa olla sellainen tunne, että taivas tippuu niskaan tai jotain vastaavaa, liika tuntuu olevan liikaa.

Vain vajaa viikko siitä, kun tulin Hyvinkäältä kotiin, sairastui Venla ähkyyn. Onneksi kotona oli kipulääkettä vielä 1 annos jäljellä, jonka sille annoin heti perjantaiaamuna, päivän kävelyttelin ja yön torkuin tallissa välillä kävelyttäen ja hieroen. Noin klo 04 alkoi tilanne paranemaan sen verran, että uskalsin lähteä sohvalle pariksi tunniksi nukkumaan ja aamutalliin mennessä Venla olikin ihan ok kunnossa.

Se oli kyllä vielä pari päivää vähän hapan eikä oikein oma itsensä mutta nyt asiat näyttäisi olevan kunnossa. Aloitin maanantaina uuden psyllium-kuurin sekä Venlalle että Lottylle, toivon mukaan edes osa hiekoista lähtee sillä liikkeelle.

Annu ja Venla Lauran tunnilla 30.10.2011

Allanillekin aloitin kuurin, ekalla kerrallahan se söi vain yhden annoksen ja oli mieluummin nälässä kuin söi (mikä shettis!!!!), tällä kertaa on syönyt kiltisti psylliumliisterinsä joka ilta =) Mahtaako se auttaa, kun olen sotkenut liisterin melassisiirappi-veteen?

Tilasin netin kautta (Suomesta) eQ Psylliumia 3 kg:n pöntön jo ennen Hyvinkäälle lähtöä. Paketti oli tullut, kun tulin kotiin ja kävin sen hakemassa. ajatuksena siis oli jo aikaisemmin antaa Lottylle toinen kuuri ja totesin, että tulisi edullisemmaksi ostaa kerralla tuo 3 kg kuin niitä 900 g:n purkkeja. Maanantaina avasin paketin ja siellä olikin 5 kg:n purkki ”tavallista” psylliumia. Pakkauslistassa kuitenkin luki 3 kg eQ Psyllium. Ei tämäkään siis onnistunut!!! Onneksi saan ”oikean” psylliumin tilanne eikä minun tarvitse edes lähettää tuota 5 kg:n purkkia takaisin, eli jos joku tarvitsee, mulla olisi myytävänä 5 kg psylliumia kohtuu hintaan.

Rouva-S ja Bonessa Lauran tunnilla 30.10.2011

Olenkohan kertonut, kuinka olen joutunut EU-viranomaisten silmätikuksi, kaiken muun lisäksi?

No, kesällähän meille tehtiin tarkistuskäynti ja kaikki oli ok myös heidän mielestään, omasta mielestä tietysti kaikki on kunnossa

Seuraavaksi tuli selvityspyyntö hevosista ja niiden lannankäsittelystä, lantalasta jne.

Nyt sitten ELY-keskus tarvitsee selvityksiä tämän vuoden toimenpiteistä, suunnitelmista ym.  Kaikki tiedothan minulla on ylhäällä, mitä noille pelloille on tehty ja milloin, eihän siinä ole ongelmaa mutta nyt kun kaikki pitää olla virallisesti jollain lomakkeilla ylhäällä, fosfori- ja typpi-lannoituksien määrät/arvot/ym. pitää olla laskettuna jne.  Ei ole ihan helppoa, ei! Onneksi sain hyviä neuvoja ja erittäin hyvän pohjan, joka on tehty Exceliin ja yksi ihminen lupasi vielä tarkistaa, että tiedot ovat oikein täytetty.

Tähän papereiden selvittelyyn on mennyt tunti tolkulla aikaa, ihan kuin ylimääräistä aikaa olisi muutenkaan hirveästi.

Olipas lohduttavaa kuulla maaseutuviraston ihmisen sanovan, että koska hevostiloja on niin vähän ja määrätty prosenttiosuus pitää kuitenkin tarkistaa vuosittain, voin varautua siihen, että meille tarkistuksia tehdään USEIN! KIITOS TÄSTÄ!

Kuulin myös, että on joku sääntö, että määrätylle määrälle tarkastettuja tiloja PITÄÄ antaa sanktioita, vaikka kaikilla olisi 100 %:sen täydelliset paperit/pellot/ym. Eli arvatahan saattaa, kenelle sellaiset sanktiot on tulossa… tällä tuurilla!

Joka ikinen päivä olen hoitanut jotain isäni asioita; ei ole helppoa lopettaa puhelin/nettitikkuliittymiä… Ensin kieltäytyivät lopettamisesta täysin, koska ko. liittymät ovat määräaikaisia mutta loputa sitten onnistui, kun lakimies(nainen) otti sinne yhteyttä. Vielä olisi toisen operaattorin liittymiä lopetettava, itse olen ollut asiasta jo sinne päin yhteydessä, operaattori ei vaan ota minuun päin yhteyttä asian etenemisen suhteen.

Isän yritysten kirjanpitojen ulos saaminen kirjanpito-ohjelmasta, siinäpä taas uusi ongelma. Neuvojen mukaan tein, mutta kyselee käyttäjätunnusta ja salasanaa, eli eipä vaan onnistunut. Uudet kysymykset ko. ohjelman myyjälle ja uusia neuvoja taas saatu, vielä en ole kokeillut, onnistuuko vai ei.

Emme ole valitettavasti saaneet vuokralaista ulos isän talosta  Saas nähdä, mitä talosta ja irtaimistosta on jäljellä, kun vihdoin tulee se päivä, kun hän ovesta viimeisen kerran ulos astuu. Onneksi osan huoneiden ovista saa lukkoon ja ne on tietysti lukittukin ja siskoni hoiti niin, että 2 alakerran ulko-ovea sarjoitettiin erilleen etuoven ulko-ovesta, eikä vuokralaisella ole avainta ko. oviin. tämä ainakin vähän rajoittaa irtaimiston uloskantamista, koska ko. tyypillä on mahdollisuus kulkea sisään ja ulos vain etuoven kautta ja siellä on nauhoittava kameravalvonta. Eihän siinä, jos vuokralainen olisi ns. normaali ihminen mutta kun hän ei ole…. Oikeasti!

Tällä hetkellä tuntemukset isääni kohtaan ovat vain viha ja raivo. Miten voi olla, että täydellä järjellä ja vielä terävällä sellaisella, varustettu ihminen menee niin sekaisin ja järjettömäksi, ettei ole voinut hoitaa asioita kuntoon ja tehnyt aivan käsittämättömiä ratkaisuja asioiden suhteen? Miksi hän ei ole voinut pitää huolta itsestään ja asioistaan? Koska jos olisi pitänyt huolta itsestään myös tämän viimeisen ½-1 vuoden aikana, hän ei olisi a) kuollut ja b) homma olisi HÄNEN hanskassaan!!!  Nyt minulla ja siskollani on yksi iso SOTKU, jota yritämme selvittää. Eikä riitä, että meillä on apuna 1 lakimies hoitamassa perunkirjoitusta ym. asioita vaan näyttää siltä, että tarvitsemme toisenkin lakimiehen, joka hoitaa sitten näitä muita asioita.

Ja mitä tämä kaikki tulee maksamaan? Nyt jo on mennyt rahaa sekä minulta että siskoltani ihan riittävästi eikä ole mitään käsitystä, milloin saisimme edes omiamme pois ”perikunnalta”. Saati sitten lakimiesten laskut ym.

Olen myös miettinyt, olemmeko kohta 2 talon loukussa, sekä minä että siskoni? Kun maailman ja Suomen taloustilanne on mikä on, kuka haluaa tuollaisen talon ostaa (sitten aikanaan, kun sen voi myydä)? Sehän on hieno ja valtava, omalla tontilla keskellä kaupunkia, eikä ole mitään järkeä myydä sitä alennuksella….

Nukkumisesta ei meinaa tulla enää yhtään mitään. Ensin en saa unta ja jos saankin unen päästä kiinni jossain vaiheessa, herään muutaman tunnin päästä, kaikki tämä paska alkaa kieppumaan mielessä, enkä enää saa unta uudelleen. Väsyttäisi mutta paska-ajatukset eivät pysy poissa päästä. Pakko oli käydä pyytämässä lääkäriltä nukahtamislääkeresepti (+ lääke apteekista!), että edes joku yö saa nukuttua. Mutta ne yöt, jolloin en lääkettä ota, on yhtä helvetillistä asioiden mielessä pyörittelemistä. Ihan huippua olisi, kun pystyisi kääntämään katkaisimesta ajatukset päälle ja pois

Ihana elämänkumppanini, fibro, on aktivoitunut, tietysti myös, rajusti! On tosi ”nautinnollista” elää joka päivä tunteessa, että kuume on nousussa, jokaista lihasta ja niveltä särkee, silmiä kirveltää, kasvoihin koskee ja päätä särkee.

Toinen elämän kumppanini, masennus, josta en ole enää vuosiin pahasti kärsinyt, nostelee myös päätään vahvasti. Ihmekös tuo, kaiken tämän jälkeen, mitä tässä on viime aikoina sattunut. On jännä juttu, että vaikka kuinka tietoisesti asiaa vastaan yrittää taistella, huomaa, ettei siitä ole mitään apua. Mieli/sielu/sisin, mikä sitten onkin, liukuu persmäkeä alas ja alas ja vaan alemmas…

Läheiset tuntuvat olevan minusta nyt enemmän huolissaan kuin mitä itse olen =) Ehkä olen kuin kuka tahansa, joka on jotenkin mielenvikainen; tuntee itsensä terveeksi ja muita sairaiksi tai ainakin epäluuloisiksi ja ylihuolehtiviksi

Mutta totta on, että päällimmäisenä ajatuksena itselläni on koko ajan - Kunpa pääsisin nukkumaan! Kunpa voisin nukkua vaikka 24 tuntia putkeen ilman velvollisuuksia, ilman yhtään ajatusta hoidettavista asioista, ilman yhtään AJATUSTA!

Ja tästä tuleekin mieleeni, että meillä oli tallissa TULVA! Capun uusi vesikuppi oli torstai-perjantai välisenä yönä vuotanut niin paljon, että koko talli lainehti. Venla ja Capu raukat seisoivat koppien perimmäisissä nurkissa, jossa oli vielä kuivaa. Onneksi Kiti tuli avukseni siivoamaan sotkua illalla. Tein myös vesikupin mekanismiin sellaisen ”kondomin” verkkokankaasta, ettei automaattiin pääse roskia ja heinänpätkiä jumittamaan sitä. Katsotaan nyt, miten se toimii, ainakin ensimmäisen yön aikana oli toiminut, eli talli on kuivumaan päin

Kun on ensi kevät, toivon voivani päivittää blogiin jotain mukavaakin, nythän tämä elämä ei tunnu olevan muuta kuin valittamista…

Itse asiassa on minulla yksi positiivinen asiakin kerrottavana; ”siskopuolelleni” syntyi ensimmäinen vauva! Onnea ja halauksia Englantiin S:lle, K:lle sekä ihan tuoreelle poikavauvalle

Loppun kuitenkin kuvia meidän ihanaisista tytöistä

Loli ottaa rennosti 6.12.2011

Kuten myös Sani 9.12.2011

ja tyttärensä Kepa 9.1.2011