31.8.2009 Maanantai

On kyllä ihmeellistä, että ollaan melkein syyskuussa menossa ja ilma on edelleen lämmin kuin lehmän henkäys.  Kosteaa ja lämmintä on.

Töiden jälkeen jatkui Capun kopin lattian teko.  Kiti sillä aikaa purki varustehuoneesta tavarat ja hyllytponikoppiin, tarkoitus on saada varustehuoneeseen kunnolliset hyllyt, joissa tavarat pysyvät.

 

1.9.2009 Tiistai

  Edelleen lämmintä...

  Töiden jälkeen Capun kopin kimppuun ja saimmekin lattian valmiiksi Kitin kanssa.  Sillä aikaa Kassu oli vääntänyt tuvan lattialle kamalat lenhmänläjä-ripulit!

  Pienet ratsastajatytöt A ja R kävivät ratsastamassa Bonessalla ja Mitjalla.  Kitin kanssa pidimme heille estetunnin.  R ja Mitja suoriutuivat pienistä ristikoista oikein mallikkaasti siihen katsoen, ettei R ole juurikaan hypännyt.

  A:n ja Bonessan hyppäämistä katsoimmekin Kitin kanssa suut auki: Niin vaan 11 vuotias tyttö hyppäsi tamma-mammalla 80 cm pystyä ja okseria ja myös ratana!  Ja Bonessakin pysyi koko ajan tosi tyytyväisen ja rauhallisen olisena.  Hienoa katsottavaa, siinäpä seuraava lahjakkuus meidän tallille, kun tallityttö-N nyt muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan.

Illalla Vävy-M tuli rakentamaan porttia uuteen tarhaan hetkeksi.

 

2.9.2009 Keskiviikko

  Töiden jälkeen lähdin Lindan kanssa hiitille.  Kiti oli kotona kaverina nostamassa kärryt kyytiin.  Suonenjoella kasvattaja-V kengitti Lindan ja sitten kasvattaja-S ajoi sillä.  Heppa-kaverina oli tällä kertaa Joveriina-tamma.

  Kun hiitti oli ohi, hyppäsin kasvattja-S:n viereen Lindan kärryille loppujäähdyttelyn ajaksi.  Lindan olisi niin mieli tehnyt vielä juosta ja huiski päällään ja yritti nyppiä ohjia.  Ja sitten yhden kerran kun oikein repäisi päätään alaspäin, se kompastui, turpa osui maahan ja minä putosin kärryiltä!  Linda ravasi hissukseen siinä vaiheessa ja minä pidin kärryistä kiinni ja raahauduin perässä.  En oikeasti uskaltanut päästää irti, kun ajattelin, että loukkaan itseni vielä pahemmin, jos irrotan.  Mutta sitten oli pakko irrottaa ja sielä sitten pyörin raviradalla persiilläni ja kyljelläni

  Kun pääsin jaloilleni, tarkeintähän oli tietysti katsoa ympärilleni ettei vaan kukaan nähnyt  Mahtoi olla näky!

  Mitään vammoja ei tullut, ei edes vaatteet menneet rikki, niin hidas oli kuitenkin Lindan vauhti.  Jälkeenpäin kyllä nauratti ajatus siitä, miltä episodi olisi näyttänyt sivusta katsottuna.

  Kotona sain ihan yksin (kun ei ollut kaveria) purettua kärryt ja hevosen kyydistä, yöksi jätin Lindan sisään Capun kanssa ja Bonessan laitoin uuteen tarhaan.  Tarkoitus oli aamulla sitten laittaa Linda uuteen tarhaan ja viedä Bonessa ja Capu vielä vihreälle, kun sää ja keli sen sallisivat.

  Kiti ja Vävy-M olivat hiitillä ollessani saaneet uuden tarhan portista toisen puolen tehtyä, ehkä huomennä Vävy-M tekee sen toisen puolen ja minä saan toivottavasti hyllyt tehtyä varustehuoneeseen.

  Illalla kasvattaja-S laittoi vielä viestiä ja kyseli vointiani, mutta eihän mulla ollut mitään hätää.

 

3.9.2009 Torstai

  Töiden jälkeen lähdin Kuopioon Kassun kanssa kontrollikäynnille.  Eikä uutiset olleet kovinkaan hyviä.  Tulehdusarvot olivat taas reilusti koholla ja imusolmukkeet eivät olleet kovinkaan paljon pienentyneet (jonka kyllä jo tiesinkin, koska niitä olen kopeloinut kotona jo aikaisemmin). Painokin oli vähemmän, mitä edellisellä kerralla, kokonaista 43,6 kg.  Ja olen varma, että Kassu on jo lihonnut siitä, mitä oli laihimmillaan.  Positiivista oli se, että vatsan ultraäänessä ei löytynyt kasvaimia tms. mutta taas suolien seinämät erottuivat aivan liian hyvin, eli suolien seinämissä on nestettä, eli varmaankin tulehdusta.  Jatkamme kortisonilla, 10 mg päivässä (ennen 20 mg joka toinen päivä) ja vielä kokeillaan toinen ab-kuuri.

  En ole kovin innostunut noista antibiooteista, mutta pakkohan tuo tulehdus, joka on päällä, saada pois.  Kun vaan tietäisi oikeasti, missä se tulehdus jyllää, olisi helpompi myös määrätä ”täsmä ab”, mutta kun ei ole mitään varmaa tietoa siitä, missä se tulehdus on, on pakko syöttää laajakirjoista antibioottia

  Kontrollikäynti oli sen verran raskas ja stressaava Kassulle, että se oli ihan poikki koko illan, joten jätin tokoilut väliin.

  Illalla Vävy-M tuli rakentamaan portit loppuun.

 

4.9.2009 Perjantai

  Suunnitelmat Capun ja Bonessan vihreälle laittamisesta kariutuivat, suojakaura on ehtinyt jo tekemään niitä siemeniä sinne latvoihin (minä maalainen en edes tiedä mitä tämä on ”suomeksi”), enkä lannehalvauksen ja kaviokuumeen pelossa uskalla hevosille sellaista syöttää.  Joten Bonessa ja Capu ovat edelleen metsätarhassa ja Linda uudessa talvitarhassa.

  Illalla saimme portit porukalla paikalleen uuteen tarhaan ja Kitin kanssa varustehuoneen valmiiksi.

 

5.9.2009 Launatai

  Tein portteihin kunnolliset ”säpit” ja järjestelin vielä tallia ja varustehuonetta.  Kiti, Nuuska ja Vävy-M lähtivät Car, Bike and Tattoo-tapahtumaan ja Sämpylä tule meille yökylään.

  Miki tuli päivällä ja Miniä-M sitten illemmalla meille lopuviikonloppua viettämään.  Kyllä on jo Miniä-M:n masu iso ja alhaalla. Vauva on varmaan masussa jo lähtökuopissaan.  Ja Miniä-M:lla on aika tukala olo.

 

6.9.2009 Sunnutai

  Vettä satoi melkein koko päivän.  Sadepäivän ratoksi ompelin itselleni vaaleanpunaiset collage-housut  pihahousuiksi.  Olisin tietysti voinut myös korjata loimia, mutta en jaksanut, niitä joudun korjaamaan muutenkin jatkuvasti.

  Iltapäivällä tein koko porukalle spagettia ja jauhelihakastiketta, Kiti ja Vävy-M tuli perheruokailuun.

  Otin Capun ja Lindan yöksi talliin, Bonessa sai niskaansa sadeloimen ja jäi uuteen tarhaan.

  Minulla oli koko päivän vähän kuumeinen olo, joka paikkaa kolotti ja illalla olinkin sitten kuumeessa.  Tosin olen varma, että kolotuksiin osasyynä on se, etten ole taas osannut levätä ja kroppa kyllä reagoi siihen aika voimakkaasti.

  Nuuska kyseli illalla, milloin minä lähden heidän mukaansa johonkin tapahtumaan ja lupasin, että sitten lähden kun minulla on hevosille ja koirille hoitaja, myös seuraavana aamuna.  Niin yksinkertaista tämä on!

 

Ensi viikolla onkin vuorossa kaksi jännittävää tapahtumaa; Lindan ensimmäinen startti ja minun C1E-korttikorotuksen käsittelykoe ja toivottavasti myös inssi (jos käsittelykoe menee läpi).  Sitten saankin vetaa laillisesti koppia Supukalla.