Venlalta irtosi kenkä sunnuntaina, joten nyt se saakin lomailla siihen saakka, kun kengittäjä A. ehtii käymään.  No, pakkanenkin on paukkunut -20 asteen hujakoilla, ei ole tehnyt mieli hevosen selkään.
Ja olisin kyllä onnellinen, että tämä väsymys hellittäisi…
Tälläistä tämä mun hevosenpito ja ratsastaminen on, onneksi kyseessä ei ole ”vakava” harrastus, lähinnä omaksi iloksi (ja välillä suruksikin) näiden hevosten kanssa hommailen.

16.2.2009 maanantai
Viestittelin setäni Y:n kanssa tänään.  Kertoilimme toisillemme kuulumisia ja yksi asia, joka erityisesti jäi mieleen Y:n mailista oli:

”ME EI ALETA VANHOIKSI. Paino saattaa lisääntyä tai hiukset harmaantua ja kokemus kasvaa, mutta vanhoiks ei aleta. Sitte kun tarvitaan rollaattoria, niin aletahan ajamaan rallia!”
Tässä mitä parhain elämänohje!  Ja tämä pitää painaa mieleen Nauru


17.2.2009 tiistai
Tänä aamuna Mitja taas oli sitä mieltä, että tarvistee aamulenkin.  Ja juoksi ympäri pihaa…
No, sankon kanssa se oli helppo saada kiinni (ai ihan vähän ahne), kunhan oli aikansa muita hevosia säikytellyt ja saanut muut pois tolaltaan.

Pienet talliapulaiseni A. ja I. kävivät illalla ratsastamassa Mitjalla ja hoitamassa molempia poneja ja auttamassa tallihommissa.  On ne niin kivoja ja innokkaita tyttöjä…

Meillä on maksettuja ISOJA heinäpaaleja (säilötty maitohapolla) reilusti yli oman tarpeen.  Ne ovat kuitenkin osittain jäisiä, joten en edes viitsi yrittää kaupata niitä eteenpäin.  Olen miettinyt, mitä niiden kanssa voisi tehdä.  Sitten ystäväni M sai kuningasajatuksen!!!  Laitan hevosille tarhoihin kokonaiset paalit, ei tarvitsisi kärräillä tarhoihin heiniä ja jäisten paalien repiminen vähenisi huomattavasti.
Tämä idea on tosi hyvä ajatellen Capua ja Venlaa, jotka ovat samassa tarhassa päivät. Mutta mietin, miten Lindan ja ponien kanssa, ponithan ovat nyt omassa tarhassaan ja Linda itsekseen omassaan.  Jos saisin Lindan ja ponit samaan tarhaan, kokonaisen paalin laittaminen tarhaan olisi järkevää, eli syöjiä olisi riittävästä.
Ajattelin, että kokeillaan.  Eristin illalla Lindan tarhasta (pihattotarha) pienen osan ponien kopin ovelta, laitoin kernit sen verran ylös, että ponit pääseen siitä ali, jos haluaavat ja heinää aitauksen sisä- ja ulkopuolelle.  Keskiviikkoaamulla sitten lasken ponit siihen (avaan siis vain kopin oven).  Katsotaan, kuinka käy…

18.2.2009 keskiviikko
Aamulla ponit sitten jäivät samaan tarhaan Lindan kanssa.  Suunnitelmani toimi hyvin; aikansa ”pikkutarhassa” syötyään, Metu päätti mennä aidan ali Lindan puolelle ja alkoi kiusata Lindaa.  Kävi puremassa Lindan takajalkoja ja sitten juoksi kovaa karkuun =)
Kohta oli Mitjakin aidan toisella puolella…
Molemmat ponit ovat hoksanneet myös sen, että ”pikkutarhaan” pääsee takaisinkin aidan ali, hyvä juttu.
Nyt puuttuvat enää ne paalit… Yllättynyt