Pari viikkoa on kulunut edellisistä kirjoituksesta.  Oli ensin rankka työviikko ja sitten viikon talviloma, jonka aikana en käynyt koneella kertaakaan!  En edes pankkitilien saldoja katsomassa.  Tosin, mitäpä minä rahalla olisin tehnytkään, ilman autoa kotona kökötin, kun N tarvitsi autoa, eikä hänella sitä omaa ollut.

19.2.2009 torstai
Sain nyt sitten diagnoosin vaivoihini.  Pari vuotta tässä prosessissa meni, enkä tiedä, onko tämän diagnoosin saamisesta mitään iloa, mutta nythän on ainakin joku syy ja ehkä joskus saan jotain konkreettistakin apua.

Lomaviikolla sain vihdoin ja viimein paalit hevosille tarhaan Silmänisku  Ihanaa, kuinka helppoa on nyt hommat, kun ei tarviste kirveen kanssa hakata heiniä irti paalista kuin sen verran, mitä sisälle tarvitsee.  Ja sisällekin sitä tarvitaan nyt paljon vähemmän, kun hevoset ahtaa päivällä itsensä tainnoksiin.
Pakastimien ja jääkaappien sulatus ja siivous kuuluivat lomaviikon ohjelmaan muun lisäksi.  Yhden pakastimen sain pois käytöstä, kun on tämä perhekin pienentynyt aika paljon sitten viime kesän.  Lisäksi paikkailin N:n makuupussia, korjailin loimia ja satulahuopia jne.  Eli puuhaa riitti.

22.2.2009 sunnuntai
Kävimme Tuusniemen koiranäyttelyssä Kassun kanssa tapaamassa ystävääni R:aa sekä Kassun veljeä.  Kylläpäs se velipoika oli ISO poika Kassuun verrattuna. Veli-poika oli näyttelyssä VSP, narttu tuli tällä kertaa ROP:ksi.  Heinoja koiria molemmat.
R. otti monta kuvaa Kassusta, ohessa muutama ihana otos.


Kassu venyttelee

Hieno poika!

23.2.2009 maanantai
Kävin ratsastamassa Tyttäreni K:n ja ystäväni S:n kanssa.  S. ratsasti Venlalla, minä Lindalla.  Kyllä minusta tuntuu, että Linda on joka kerta mennyt eteenpäin.
Myöhemmin kävin vielä koirien kanssa lenkillä kelkauria pitkin…Ihanaa tämä loma!

24.2.2009 tiistai
Taas hevosen selässä, tällä kertaa apuratsastaja S:n kanssa.  Minä taas keikuin Lindan selässä, S. meni Venlalla.
Ratsuttaja L. tuli katsomaan ystäväni J:n kanssa, onko Linda yhtään kehittynyt.  Ja kuulemma oli!  Kiva, ettei oma tunne ollut ”harhaa”.  Lopuksi ratsuttaja L. vielä nosti laukat Lindalla kentällä molempiin suuntiin, itse en ole vielä uskaltanut laukkaa edes yrittää, koska on ollut sellainen tunne, ettei kenttä riitä.
Muutaman hyvän neuvon sain myös itselleni ratsuttaja L:lta, kuten esim. että oma istuntani on painunut, eli SELKÄ SUORAKSI!  Ja kas, kun tuo ratsastaminen onkin tosiaan näin, selkä suorana paljon helpompaa Päättämätön
S:llä oli suuria ongelmia Venlan kanssa.  Venla kaahasi PÄÄ PYSTYSSÄ (jota ei yleensä tee koskaan), ei kuunnellut pohjetta, istuntaa eikä kättä…Kamalaa katsottavaa.  Mietin jo, onko Venlan jalat taas kipeät, kun käyttäytyy noin.
Kävin myös kunnan maataloustoimistossa miettimässä yhdessä UP:n kanssa, mitä näille meidän pelloille pitäisi tehdä kesän aikana. Siinäpä pulma, kaikkea pitäisi tehdä, mutta mistä rahat…

25.2.2009 keskiviikko
Ja taas ratsastamassa!!  Tällä kertaa menin Venlan selkään, mukana oli myös apuratsastaja S Lindalla ja tyttäreni K Capulla.
Voi, kuinka kauniisti Linda meni!  On se todellakin kaunis ja sillä on NIIN hienot liikkeet.
Venla oli aluksi tosi outo, ei kuunnellut mitään, mutta kunhan ”vauhtiin päästiin”, alkoi homma sujua ja se oli ihan oma ihana itsensä.  Hiki tuli meille molemmille, mutta kivaa oli.

26.2.2009 torstai
Ell Jussi Aalto kävi rokottamassa ja raspaamassa hevoset sekä rokottamassa Kassun.  Kaikki sujui hienosti.  Capu tietysti piti rauhoittaa ja Lindakin rauhoitettiin varuilta, kun ei yhtään tiedetty, kuinka se käyttäytyy.  Mutta ensi kerralla Linda kokeillaan raspata ilman rauhoitusta, niin nätisti se käyttäytyi.  Tyttäreni K. oli kaverina, lähinnä Capun takia, se kun osaa riehua ihan riittävästä rauhoitettunakin.
Lindan ja Kassun seuraava rokotus onkin sitten n. kuukauden päästä.

27.2.3009 perjantai
Kamala päänsärky…
N osti vihdoin itselleen auton. Nauru  Poikani M kävi sen tuomassa illalla kotiin kaupungista.  Tavallinen VW, siis auto, ei siis yhtään N:n tyylinen mutta jospa se nytmenisi ”arkiautona”.
M. on selvästi laihtunut, kun on ollut töissä., ei huono juttu ollenkaan Silmänisku

28.2.2009 lauantai
Vielä kamalampi päänsärky.  Nyt jo aurojen kanssa…Olin aivan toimintakunnoton koko päivän.

1.3.2009 sunnuntai
Kevät on virallisesti alkanut…Aivan ihanaa, että kesä on tulossa.  Kyllä nyt jo hyvin huomaa, kuinka päivä on pidentynyt; aamulla kun lähtee hevosia hoitamaan, ei olekaan enää pimeää. IHANAA!!! Nauru

Kengittäjä A. kävi kengittämässä Lindan.  Juttu aina lentää tallissa ja välillä saa vatsa kipeänä nauraa.  Tällä kertaa keskusteltiin mm. siitä kengittäjän silmälaisesta (korjataan niitä hitsaamalla/ väännetään sangat raudasta jne. Ja siihen päälle kuvittelua seurauksista…)